Hjerte-CT

Hjerte-CT har undergået en betydelig udvikling de seneste år. Undersøgelsen er nu vidt udbredt i Danmark, og antallet af undersøgelser er fortsat stigende. Den primære indikation for Hjerte-CT er fortsat non-invasiv evaluering af potentiel sygdom i koronarkarrene, men der er tilkommet et stigende antal kliniske situationer, hvor Hjerte-CT kan bibringe vigtig information f.eks. forud for TAVI (Transcatheter Aortic Valve Implantation) og ablation af atrieflimren, ved mistanke om koronare anomalier mv.

Med henblik på at sikre en ensartet høj kvalitet i Danmark har DCS ønsket en opdatering af holdningspapiret fra 2010. Holdningspapiret beskriver evidensbaserede indikationer, men angiver også hvornår undersøgelsen ikke er egnet. Specielt vedrørende brug af Hjerte-CT i udredningen af stabil angina pectoris beskrives
1) egnede patienter,
2) såvel anatomisk som mulighed for funktionel karakterisering af koronarkar foruden
3) de mulige konsekvenser af undersøgelsen.
Krav til organisation herunder uddannelse, volumen, databaser og kvalitetssikring beskrives også.

Rapportinfo
DCS holdningspapir 2017 Nr. 1

Forfattere: Jawdat Abdulla, Morten Bøttcher, Martina DeKnegt, Axel Diederichsen, Fredrik Folke, Erik Lerkevang Grove, Birgit Jurlander, Charlotte Kragelund, Tobias Kühl, Jess Lambrechtsen og Jesper Linde.

Andre rapporter

Vi bruger cookies for at optimere funktionaliteten af denne hjemmeside, og indsamler statistik til forbedring af din brugeroplevelse. Ved at anvende hjemmesiden accepterer du denne brug af cookies i overenstemmelse med vores privatlivspolitik.
OK