Hjerteklapsygdom

Dansk Cardiologisk Selskabs bestyrelse nedsatte sommeren 2000 en arbejdsgruppe med det formål at belyse hjerteklapsygdomme inden for rammerne af flg. kommissorium:

Der ønskes en rapport om kronisk (primær) venstresidig hjerteklapsygdom omfattende kortfattet redegørelse for forekomst, ætiologi, symptomatologi, komplikationer og prognose samt grundig beskrivelse af rekommandationer for diagnostik, kvantitering, medicinske behandlingsmuligheder, operationsindikationer samt retningslinier for kontrol forud for og efter eventuel hjerteklapoperation. Kommissoriet omfatter ikke kontrol og behandling af klapsygdom i barnealderen, endocarditis infectiosa eller sekundær klapsygdom i relation til myokardiesygdom eller akut aortadissektion. Højresidig klapsygdom omtales kortfattet.

Bemærk: Rapporten er fra 2001 og indeholder anbefalinger der ikke længere er aktuelle. Det anbefales at orientere sig om seneste anbefalinger i NBV samt i ESC Guidelines som er endorset af Dansk Cardiologisk Selskab.

Rapportinfo

Forfattere:

Henrik Egeblad (formand)
Ulrik Abildgaard
Henning Bagger
Jens Berning
Kenneth Egstrup
Knud Nørregaard Hansen
Kåre Sander
Alf Wennevold

Andre rapporter

Vi bruger cookies for at optimere funktionaliteten af denne hjemmeside, og indsamler statistik til forbedring af din brugeroplevelse. Ved at anvende hjemmesiden accepterer du denne brug af cookies i overenstemmelse med vores privatlivspolitik.
OK