Anbefalinger for minimumskrav til TEE hos voksne

Formålet med holdningspapiret er at skabe konsensus om hvad en standard TEE bør indeholde. Dette i et forsøg på generelt at øge kvaliteten af undersøgelsen ved at definere de centrale elementer i undersøgelsen; sikre bedre kommunikation mellem henvisende afdelinger og centre og dermed undgå unødig gentagelse af undersøgelser; fremme muligheden for at sammenligne serielle undersøgelser; sikre bedre dokumentation og endeligt er holdningspapiret også tiltænkt som et redskab i oplæring af læger i ekkokardiografi.

I modsætning til TTE holdningspapiret er det bevidst valgt i arbejdsgruppen at opdele standarden efter de anatomiske strukturer men det anbefales fortsat at billederne optages systematisk således at de fremhævede projektioner må opfattes som et minimumskrav.

Rapportinfo

Forfattere:
Jacob Eifer Møller, Nis Høst, Flemming Hald Steffensen, Henrik Egeblad, Jens Hedegaard Kristensen, Olav Wendelboe Nielsen, Sabine Gill og Steen Hvitfeldt Poulsen

Holdningspapiret er godkendt af DCS bestyrelse og fremlagt ved DCS Årsmøde 2009.

Andre rapporter

Vi bruger cookies for at optimere funktionaliteten af denne hjemmeside, og indsamler statistik til forbedring af din brugeroplevelse. Ved at anvende hjemmesiden accepterer du denne brug af cookies i overenstemmelse med vores privatlivspolitik.
OK