Diagnostik og behandling af torakale aortasygdomme

Aortas sygdomme er potentielt alvorlige sygdomme, der i en del tilfælde kræver en akut indsats. Incidensen og prævalensen af det torakale aortaaneurisme kendes ikke præcist, men der er formentlig 500-700 nye tilfælde om året i Danmark. Aortadissektion er en lidt sjældnere tilstand med 300-500 nye tilfælde årligt, som kræver en hurtig og sikker diagnostik, for at redde patientens liv. Den traumatiske aortalæsion bringer igen kardiologen, thoraxkirurgen og radiologen sammen mhp. at stille den rigtige diagnose og vælge den bedste behandling, som kan være både kirurgisk eller endovaskulær.

Bemærk: Rapporten er fra 2008 og indeholder anbefalinger der ikke længere er gældende. Det anbefales at orientere sig i nyeste anbefalinger i NBV samt i ESC Guidelines som er endorset af Dansk Cardiologisk Selskab.

Rapportinfo
DCS Vejledning 2008 . Nr. 1

Forfattere:

Dansk Cardiologisk Selskab:
Henning Mølgaard, Steen Hvitfeldt Poulsen, Jacob Eifer Møller, Flemming Hald Steffensen og Thomas Fritz Hansen.

Dansk Thoraxkirurgisk Selskab:
Peter Skov Olsen og Hans-Henrik Kure

Dansk Karkirurgisk Selskab:
Jesper Laustsen

Dansk Radiologisk Selskab:
Per Justesen

Andre rapporter

Vi bruger cookies for at optimere funktionaliteten af denne hjemmeside, og indsamler statistik til forbedring af din brugeroplevelse. Ved at anvende hjemmesiden accepterer du denne brug af cookies i overenstemmelse med vores privatlivspolitik.
OK