Endorsement ESC guidelines 2020 - Sports kardiologi

ESC udgav i 2020 nye guidelines for "Sportskardiologi".

En arbejdsgruppe nedsat af DCS' bestyrelse har gennemgået rapporten, og udarbejdet en række kommentarer som efterfølgende har været i høring blandt selskabets medlemmer.

På baggrund af denne proces har DCS' bestyrelse besluttet at endorse denne guideline med de fremsatte kommentarer og danske forbehold. Guidelines og kommentarer er efterfølgende blevet fremlagt for selskabets medlemmer ved DCS mødet 14. januar 2021 og publiceret i Cardiologisk Forum.

Arbejdsgruppen bestod af:

Dansk Cardiologisk Selskab:

Henning Bundgaard, Steen Pehrsson, Susanne G. Tischer, Lars Juel Andersen, Nis B. Høst, Hanne K. Rasmusen (tovholder)

Klik her for at hente ESC publikationen 

Der er opnået konsensus om at anbefale endorsement af ovenstående guidelines i Danmark med nedenstående kommentarer:

Generelle kommentarer fra arbejdsgruppen:

Vi finder overordnet de første samlede ESC guidelines om sport ved kardiovaskulær sygdom velkommen og vigtig i klinisk praksis. Langt de fleste guidelines er således anbefalet mens andre er tilsluttet med kommentarer/begrænsninger og kun få afvist. Begrænsningen ved denne guideline er, at evidensniveauet generelt er lavt. Vi har kommenteret/taget stilling til alle guidelines i dette dokument som anført nedenfor men har reservationer over for dels kardiologisk udredning af raske samt guidelines for hyppighed af opfølgning ved de forskellige sygdomme. I forbindelse med begge anbefaler vi at følge nationale guidelines.

Se arbejdsgruppens kommentarer

Vi bruger cookies for at optimere funktionaliteten af denne hjemmeside, og indsamler statistik til forbedring af din brugeroplevelse. Ved at anvende hjemmesiden accepterer du denne brug af cookies i overenstemmelse med vores privatlivspolitik.
OK