Pludselige uventede dødsfald under 50 år

Pludselig uventet hjertedød hos yngre skyldes i ca. 50% af tilfældene arvelig hjertesygdom, som slægtningene dermed også er i risiko for at udvikle. Formålet med holdningspapiret er, at beskrive hvorledes det kan sikres, at alle yngre (dvs. <50 år), der dør pludseligt uden oplagt årsag, får foretaget obduktion, der på systematisk og ensartet måde fokuserer på påvisning af mulig arvelig hjertesygdom som dødsårsag, herunder at der kan sikres væv med henblik på eventuel senere molekylærgenetisk undersøgelse. For obduktioner, der giver holdepunkter for arvelig hjertesygdom, beskrives hvordan der kan opnås kontakt til slægtningene med henblik på at sikre, at der kan tilbydes familieudredning.

Holdningspapiret er den 6. februar 2012 godkendt af Dansk Cardiologisk Selskabs bestyrelse.

Rapportinfo
Holdningspapir 1. 2012

Forfattere: 

For Dansk Cardiologisk Selskab: Henrik Kjærulf Jensen, Bo Gregers Winkel, Jacob Tfelt-Hansen og Henning Bundgaard (formand)
For Dansk Selskab for Retsmedicin: Jytte Banner
For Dansk Patologiselskab: Ulrik Baandrup, Søren Dalager
For Dansk Selskab for Medicinsk Genetik: Birgitte Rode Diness, Kirsten Rasmussen

Vi bruger cookies for at optimere funktionaliteten af denne hjemmeside, og indsamler statistik til forbedring af din brugeroplevelse. Ved at anvende hjemmesiden accepterer du denne brug af cookies i overenstemmelse med vores privatlivspolitik.
OK