Kardiovaskulær farmakogenetik

Viden inden for feltet farmakogenetik er i disse år hastigt voksende. I kardiologien har der været fokus på farmakogenetik som årsag til dosis- og effektvariation og bivirkninger inden for en lang række væsentlige områder såsom behandling med antikoagulantia, blodpladehæmmere, statiner og ved erhvervet langt QT. Den amerikanske lægemiddelkomite (FDA) har siden 2011 eksempelvis rekommanderet håndteringen af farmokogenetik i f.eks. warfarinbehandling.

Fremtidens danske kardiologer forventes således i stigende grad at møde resultater og behandlingsrekommandationer indenfor farmakogenetikken i den kardiologiske hverdag.

Rapportinfo
DCS Holdningspapir 2016 - nr. 4

Forfattere:

Fra Dansk Cardiologisk Selskab: Peter Weeke (sekretær), Ib Christian Klausen, Henning Bundgaard, Jacob Tfelt-Hansen (formand), Gunnar Gislason og Christian Torp-Petersen og Erik Lerkevang Grove

Fra Dansk selskab for klinisk farmakologi: Kim Brøsen 

Fra Dansk selskab for klinisk biokemi og Dansk Selskab for Molekylær Medicin: Torben Falck Ørntoft

Fra Dansk Selskab for Medicinsk Genetik: Flemming Skovby og Mette Nyegaard

Fra Dansk Psykiatrisk Selskab: Anders Fink-Jensen

Fra Dansk Selskab for Genetisk Epidemiologi: Henrik Berg Rasmussen

Fra Dansk Selskab for Neurologi: Christina Rostrup Kruuse

Vi bruger cookies for at optimere funktionaliteten af denne hjemmeside, og indsamler statistik til forbedring af din brugeroplevelse. Ved at anvende hjemmesiden accepterer du denne brug af cookies i overenstemmelse med vores privatlivspolitik.
OK