Kardiogent shock

Kardiogent shock er formentlig den akutte tilstand indenfor kardiologien, som trods aggressiv behandling fortsat er forbundet med højst mortalitet på kort sigt. Danske data tyder således på at kardiogent shock uændret komplicere 5-7% af alle tilfælde af ST-elevations myokardieinfarkt (STEMI) og er her forbundet med mortalitet på mere end 50% de første få uger. Håndtering af tilstanden er ofte kompleks med behov for et meget tæt samarbejde mellem præhospitale behandlere, invasive kardiologer og intensivister (anæstesiologer og kardiologer) med erfaring i håndtering af disse patienter.

Formålet med aktuelle holdningspapir er at optimere og ensarte håndtering af disse kritisk syge patienter, som baseres på kommissorium fra DCS:

DCS’s bestyrelse har ønsket et holdningspapir omkring behandling af kardiogent shock. Holdningspapiret vil omhandle anbefalinger til logistik vedrørende indlæggelse på højt specialiseret hjerteafdeling, udredning og behandling af patienter med kardiogent shock.

Rapportinfo
DCS holdningspapir 2015 - Nr. 2

Forfattere:
Christian Hassager, Finn Gustafsson, Hanne Berg Ravn, Henrik Wiggers, Jacob Eifer Møller (formand), Jan Ravkilde, Jens Flensted Lassen, Jesper Kjærgaard, Matias Greve Lindholm og Olav Wendelboe Nielsen

Vi bruger cookies for at optimere funktionaliteten af denne hjemmeside, og indsamler statistik til forbedring af din brugeroplevelse. Ved at anvende hjemmesiden accepterer du denne brug af cookies i overenstemmelse med vores privatlivspolitik.
OK