Kardiovaskulær Farmakoterapi

Årsberetning 2023/2024

DCS arbejdsgruppen Kardiovaskulær Farmakoterapi har igen i år haft et travlt år med mange spændende opgaver. Mødeaktivitet har i årets løb bestået af både arbejdsgruppe- og  nukleusmøder vekslende mellem fysiske og internetbaserede møder. Anne-Marie Schjerning overtog i slutningen af 2022 formandsskabet efter Casper Bang. Jawad Butt er næstformand. Nukleus består i øvrigt af Morten Lamberts, Flemming Olsen, Caroline Sindet-Pedersen, Christopher Ryan Zörner og Nina Nouhravesh.

Ex-officio medlem af nukleus er Ann Banke og Gunnar Gislason.

Arbejdsgruppen har i år været særdeles aktiv og har haft mange spændende opgaver med bl.a. afholdelse et nyt kursus, udarbejdelse af to artikler og et aftensymposium til DCS årsmøde.
 

Videnskabelige sessioner

Den 9/6-2023 afholdte arbejdsgruppen i samarbejde med DCS kursusudvalg et nyoprettet kursus i Kardiovaskulær farmakoterapi på Nyborg Strand. Vi havde inviteret landets dygtigste forelæsere til at give en update på den nyeste farmakologiske behandling af vores kardiologiske patienter.

Ved årsmødet 2023 havde arbejdsgruppen i samarbejde med arbejdsgruppen for Trombokardiologi et spændende aftensymposium om ’’Patienter til ikke-kardiel kirurgi, hvordan bruger vi de nye guidelines?’. Det var et velbesøgt aftensymposium med dygtige foredragsholdere og god diskussion i plenum.
 

Artikler:

Arbejdsgruppen har i år skrevet to artikler til Ugeskift for læger. I deres temanummer om kardiologi har vi bedraget med en artikel om Naturlægemidler hos hjertepatienter og en artikel om anabolske steroider og kardiovaskulær morbiditet.
 

National Behandlings Vejledning

Ved den årlige NBV opdatering har kap. 24. Kardiel risikovurdering forud for ikke-hjerterelateret kirurgi undergået en større revidering i forhold til den nye ESC guideline om Non-cardiac surgery - Cardiovascular assessment and management.

Kap. 35. Farmaka og kardiovaskulære komplikationer er i 2021 blevet grundigt revideret, og der er der kun mindre ændringer i dette kapitel. Vores helt nye NBV kapitel 41 fra 2022 om cardio-onkologi er der kun foretaget mindre ændringer i.

Arbejdsgruppen glæder sig over fortsat inddragelse i projekter og samarbejde på tværs af arbejdsgrupper i DCS og arbejder på fortsat udvidelse af dette.

Med mulighed for i det kommende år at sætte nye spændende projekter i søen opfordrer vi på vegne af arbejdsgruppen alle til at melde sig ind og deltage i arbejdet.

På vegne af nukleus,
Anne-Marie Schjerning, formand og Ann Banke, nukleusmedlem

Vi bruger cookies for at optimere funktionaliteten af denne hjemmeside, og indsamler statistik til forbedring af din brugeroplevelse. Ved at anvende hjemmesiden accepterer du denne brug af cookies i overenstemmelse med vores privatlivspolitik.
OK