Digital Health

Årsberetning 2023/2024

Arbejdsgruppens møder har været afholdt ca hver anden måned som hybridmøder med mulighed for deltagelse ved tilstedeværelse eller virtuelt.

Trods dette tiltag har årets møder stort set udelukkende haft deltagelse af medlemmer fra Østdanmark.

Vi har arbejdet på spørgeskemaundersøgelser om brugen af wearables og holdninger til brugen heraf i almen praksis samt en undersøgelse som snarlig udsendes i samarbejde med Hjerteforeningen, hvor medlemmer spørges om samme (patienter og læger).

Overlæge Helena Dominguez har samarbejde med Brasilien om brugen af telemedicin og refereret fra dette spændende samarbejde ved arbejdsgruppemøder.

Desuden har tre nucleus-medlemmer skrevet en debat-artikel til Ugeskrift for Læger om brugen af wearables i fremtidens sundhedsvæsen

https://ugeskriftet.dk/debat/wearables-er-det-nye-sort-men-folger-de-hvide-kitler-med

 

Kommende arbejder indbefatter en revision af det danske holdningspapir om brugen af wearables. Et spændende arbejde, som alle er velkommen til at byde ind på. Ved den seneste udarbejdelse af holdningspapiret deltog 10 DCS medlemmer i udarbejdelsen.

https://www.cardio.dk/wearables-til-detektion-af-hjerterytmeforstyrrelser

 

Der er store forventninger til at brugen af kunstig intelligens vil vinde indpas i sundhedsvæsener. Det er også et område det vil være oplagt at arbejde videre med i arbejdsgruppen i det kommende år.

Ved årsmødet planlægges det af afholde arbejdsgruppemøde som et ganske kort formelt møde efterfulgt af workshop-møde. Vi opfordrer alle interesserede til at møde op.

Arbejdsgruppen for Digital Health

Vi bruger cookies for at optimere funktionaliteten af denne hjemmeside, og indsamler statistik til forbedring af din brugeroplevelse. Ved at anvende hjemmesiden accepterer du denne brug af cookies i overenstemmelse med vores privatlivspolitik.
OK