Arytmi

Årsberetning 2023/2024

Arbejdsgruppen holder 4 møder årligt marts, september og december på Odense universitet hospital samt et møde i forbindelse med DCS- årsmøde i maj. Møderne er åbne for alle medlemmer af arbejdsgruppen Referaterne kan findes på DCS hjemmeside.

Aktuelt består arbejdsgruppens nukleus af Charlotte Ellen Larroudé (Herlev- Gentofte hospital, formand 2022-2024), Jacob Moesgaard Larsen (Aalborg, næstformand 2022-2024), Niels Risum (Rigshospitalet), Helle Bosselmann (Roskilde), Kristina Høeg Vinter (Odense), Steen Buus (Aarhus), Michael Karlsen (Bispebjerg). 

Ketil Haugan, Roskilde trådte ud af nukleus ved sidste årsmøde og Helle Bosselmann trådte ind i stedet. Tak til Ketil for arbejdet i nukleus. 

I det forgange år har arbejdsgruppen haft fokus på flere områder:

  • På arbejdsgruppemøderne har der været flere faglige indlæg. Jenny Bjerre, Hillerød har holdt oplæg om kørekortregler. Jonas Bjerring Olesen og Andi Eie Albertsen holdt et oplæg om organisering af atrieflimren klinikker på hhv. Gentofte og i Viborg.

De faglige indlæg giver altid et godt udgangspunkt for livlige diskussioner. Målet er fortsat at der fremover i forbindelse med arbejdsgruppemøderne vil være faglige indlæg af forskellig karakter.

  • Gennemgangen og revisionen af alle kapitler til NBV 2023, som arytmiarbejdsgruppen har ansvar for: Kap. 15 (atrieflimren), Kap. 16 (konvertering af atrieflimren), Kap. 17 (SVT), Kap. 18 (VT), Kap. 19 (PM-behandling), Kap. 20 (ICD), Kap. 21 (El-stød ulykker), Kap. 23 (synkope).

Tak til alle der har bidraget til dette omfattende arbejde.

DCS:

  • Arbejdsgruppen har vedvarende og tæt samarbejde med ablationsdatabasen ”ablation.dk”, det ”Danske pace/ICD-register” samt databasen ”Atrieflimren i Danmark”, hvor en del medlemmer aktivt indgår i dette arbejde. Nyt fra databaserne er som fast punkt på dagsordenen på arbejdsgruppemøderne.
  • ”Pacemaker og ICD-behandling i Danmark anno 2023: Enkelt eller komplekst?” afholdt i DCS regi den 9.november 2023. Kristina Høgh, Odense og Stefan Sattler, Gentofte har arrangeret kurset sammen med DCS kursus udvalg.
  • Arbejdsgruppen har deltaget I arbejdet omkring Endorsement af ESC guidelines: “2023 Guidelines for the management of cardiomyopathies” ved Henrik Kjærulf Jensen, Århus. "2023 Guidelines for the management of endocarditis” Ved Jens Brock Johansen, Odense.

EHRA- European Heart Rhythm Association

  • Stefan Sattler fratræder som EHRA Young Ambassador inden for det kommende år. Inden da vil der være en proces, hvor den nye danske repræsentant skal findes. Hvis man er interesseret i at høre mere om hvad EHRA har at tilbyde for unge arytmi interesserede kan man evt. henvende sig til Stefan Sattler for nærmere information.
  • Derudover har arbejdsgruppen været repræsenteret i EHRA både ved møderne samt deltagelse i forskellige udvalg/komiteer. Vi opfordrer til at man indmelder sig i EHRA.

I det kommende år vil vi have fortsat og vedvarende fokus på at opretholde og gerne udvide samarbejdet i og udenfor arbejdsgruppen. Den overordnede hensigt er at sikre en arytmibehandling af højeste ensartet kvalitet i hele landet. 

Det der bærer arbejdsgruppen og dens arbejde er medlemmerne. Vi takker inderligt for det store arbejde, der er blevet lagt i arytmiarbejdsgruppen af alle medlemmer både i nukelus, arbejdet med NBV og guideline endorsement, præsentationer til arbejdsgruppemøder.

Vi opfordrer til at deltage i arbejdsgruppemøderne om man er nyuddannet eller speciallæge er alle velkomne.

På vegne af Arbejdsgruppen for arytmi
Charlotte Ellen Larroudé, formand

Vi bruger cookies for at optimere funktionaliteten af denne hjemmeside, og indsamler statistik til forbedring af din brugeroplevelse. Ved at anvende hjemmesiden accepterer du denne brug af cookies i overenstemmelse med vores privatlivspolitik.
OK