Arvelige Hjertesygdomme

Årsberetning 2023/2024

Arbejdsgruppen har det seneste år afholdt 3 arbejdsgruppemøder med i Nyborg, Århus og København med mulighed for virtuel deltagelse. Der var flot fremmøde af både yngre kræfter og de mere erfarne (selv om alle togene holdt stille da der var møde i Århus).

Arbejdsgruppen fik lov til at stå for det faglige indhold til efterårsmødet, hvor temaet var personlig medicin i klinisk kardiologi. Der var en række foredrag der bredt dækkede de emner, vi arbejder med i klinikkerne for arvelig hjertesygdomme og en god diskussion. Det var en god mulighed for arbejdsgruppen til at udbrede kendskabet til arvelige hjertesygdomme og fortælle lidt omkring, hvordan vi arbejder med det ude i klinikkerne.

I 2023 kom der nye europæiske guidelines om kardiomyopati. Det var de første samlede guideline om emnet og en opdatering af de tidligere guidelines om hypertrofisk kardiomyopati. Arbejdsgruppen har sammen med repræsentanter fra arbejdsgrupperne for arytmi og hjerteinsufficiens været med i arbejdet med at endorse guidelines.

Arbejdsgruppen holdte i 2022 et endagssymposie ”Arvelige hjertesygdomme – update” i Gentofte. Det var velbesøgt med en god blanding af speciallæger, yngre læger, genetikere, sygeplejersker og sekretærer. Planen er at afholde et nyt endags symposium i Århus til september 2024.

Den kliniske rapport om arvelige hjertesygdomme er fra 2013 og har således 11 år på bagen. Der er lagt et stort arbejde i rapporten, der gennem årene har været en stor hjælp, specielt for yngre læger, der arbejder i klinikkerne for arvelig hjertesygdomme, men med tiden er der flere af områderne i rapporten der trænger til en opdatering. Arbejdsgruppen kommer i løbet af det næste år til at arbejde med at opdatere vejledningerne enten via en opdateret rapport, gennem NBV’en eller via et andet format.

Nucleus i arbejdsgruppen for arvelig hjertesygdomme består af Martin Snoer (formand), Anna Axelsson Raja (næstformand), Lotte Saaby, Thomas Morris Hey, Torsten Bloch Rasmussen, Jens Mogensen og Lia Bang

Vi bruger cookies for at optimere funktionaliteten af denne hjemmeside, og indsamler statistik til forbedring af din brugeroplevelse. Ved at anvende hjemmesiden accepterer du denne brug af cookies i overenstemmelse med vores privatlivspolitik.
OK