Anvendelse af NSAID hos patienter med erkendt hjertekarsygdom"

NSAID har i flere åhundreder været anvendt for deres smertestillende og antiinflammatoriske egenskaber og er blandt de mest brugte lægemidler på verdensplan. Den kardiovaskulære risiko ved de selektive COX-2 hæmmere har medfødt en øget opmærksomhed omkring sikkerheden ved NSAID-præparater.

Kommisoriet for arbejdsgruppen har været at fastlægge evidensgrundlaget for den kardiovaskulære risiko forbundet med anvendelse af selektive COX-2 hæmmere og non-selektiv NSAID hos patienter med hjertekarsygdom. At give anbefalinger for brug af disse lægemidler hos patienter med iskæmisk hjertesygdom og patienter med hjertesvigt samt at anvise alternative behandlingsmuligheder til disse patienter såfremt behandling med selektive COX-2 hæmmere og non-selektive NSAID præarater frarådes.

Arbejdsgruppen består af: Gunnar H. Gislason (formand), Emil Loldrup Fosbøl, Per Grande, Ilan Raymond, Anne Merete Boas Soja, Søren Jacobsen, Bo Christensen samt Henrik Enghusen Poulsen.

Holdningspapiret har været fremlagt ved DCS Efterårsmøde 2009.

icon Download holdningspapiret (340.56 kB)

Rapportinfo
Vi bruger cookies for at optimere funktionaliteten af denne hjemmeside, og indsamler statistik til forbedring af din brugeroplevelse. Ved at anvende hjemmesiden accepterer du denne brug af cookies i overenstemmelse med vores privatlivspolitik.
OK